Contact

31 Niagara Lane
Melbourne VIC 3000

Wellington Village Corner

Wellington Village Corner is a new development for Wellington Village Shopping Centre which 1:1 Architects designed in collaboration with Coy + Yiontis.

It is a 2-storey building which includes 5 retail spaces on the ground floor and 3 offices and a gymnasium on the first floor.
Client:
Gearson Services
Budget:
$4,000,000
Completion:
July 2014
Architects:
1:1 Architects

ABOUT THE PROJECT

The first floor of the centre has a bold organic form created by vertical corten blades. This form floats above the glazed retail spaces below.

The interior and exterior use warm, earthy colours and natural materials to create a welcoming and lively ambience.

The building uses environmentally friendly materials and is SDS compliant (Sustainable Design Scorecard).

BENEFITS OF THE PROJECT

Warm, Earthy Colours

The interior and exterior use warm, earthy colours and natural materials to create a welcoming and lively ambience.

SDS Compliant

The building uses environmentally friendly materials and is SDS compliant (Sustainable Design Scorecard).

Bold Organic Form

The first floor of the centre has a bold organic form created by vertical corten blades. This form floats above the glazed retail spaces below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *